Werkgroepen

Om een juist beeld te krijgen van de behoeften binnen het dorp, zijn er in Nieuw-Dordrecht verschillende werkgroepen actief. Zij brengen situaties in het dorp in kaart die gevaarlijk zijn of waar verbetering in kan komen. Dit kan gaan over onderhoud, verkeer en paden, speeltuinen, maar ook het opnieuw inrichten van het NAM-park komt aan bod.

De werkgroepen laten aan het bestuur van de dorpscoöperatie weten wat ze zouden willen veranderen in het dorp. Ook ontwikkelen ze daarvoor plannen. Op deze manier kunnen ze samen met het bestuur de nieuwe plannen uitwerken. Doel is om samen nieuwe ideeën te bedenken waardoor ons dorp leuker, veiliger en mooier wordt. Maar er is ook voldoende ruimte om Nieuw-Dordrecht mooi aan te kleden en ons dorp nóg duurzamer te maken.

Sommige werkgroepen zijn blijvende werkgroepen en andere zijn er tijdelijk om een idee uit te voeren. Mocht een van de werkgroepen uw interesse hebben opgewekt, dan kunt u zich altijd opgeven om een keer mee te werken of te vergaderen. Dit kan door ons een mail te sturen.

Stuur ons een Mail

Werkgroep NAM-park

De inrichting van het NAM-park hangt volledig af van de wensen van Nieuw-Dordrecht. Alles is nog mogelijk en de dorpscoöperatie staat open voor iedere suggestie! We hebben nu een prachtige vijver, met bankjes en looppaden. Er staan meerdere prullenbakken om je hondenpoepzakjes in te gooien. Wat gaan we samen bedenken en uitvoeren voor het andere gedeelte? Wilt u meedenken over de inrichting? Meld je dan aan voor deze werkgroep.

Verder steunt de DCND alle andere verenigingen uit Nieuw-Dordrecht, zoals Nidoki, toneelgroep de Vernuvers, de dorpskrant en diverse andere groepen. Kom eens langs, dan kijken we wat we samen kunnen doen!

Werkgroep begraafplaats Nieuw Dordrecht

Deze werkgroep komt elke maandag middag bijeen op de begraafplaats. Ze houden de begraafplaats netjes. Ze hebben er ook voor gezorgd dat het hek aan de voorzijde geheel is vernieuwd. Momenteel zijn ze bezig met het opknappen van het Koetshuis.

Werkgroep verkeer en Paden

De werkgroep verkeer en paden bestaat momenteel uit 6 personen. De werkgroep houdt zich bezig met de verkeersveiligheid en de staat van wegen en paden. Het plaatsen van juli palen, speeddisplays en zet-je-licht-aan’ sjablonen zijn enkele voorbeelden van wat we doen en regelen. Er is ook goed contact met de plaatselijke basisschool over verkeerslessen en verkeersveiligheid.

Werkgroep de Koepel

De werkgroep heeft de koepel voorzien van een prachtig nieuw dak. Nu zoeken we nog mensen die leuke activiteiten op en rond de koepel willen organiseren.

Werkgroep Speeltuinen

In de afgelopen jaren zijn er een paar speeltoestellen vervangen. Ook dit jaar worden er twee vervangen. Waar vroeger de gemeente een speeltoestel uitzocht, gaan we nu met omwonenden zitten. Samen zoeken we een passend toestel. Hiervan betaald de DCND de helft en de gemeente een helft.